БНТ официално обяви българската песен за предстоящия конкурс Евровизия 2018 в Лисабон. България ще участва с песента „Кости“ (Bones) на неизвестната група EQUINOX. Парчето е дело на Symphonix (Борислав Миланов , Йоаким Персон и Трей Кембъл и Даг Лундбург ).

Песента „Кости“ (Bones) носи послание за истинските ценности в живота и безусловната любов, отвъд ограниченията на материалния свят. В изпълнението й петима артисти вплитат своята енергия, емоция и талант. Жана Бергендорф, Владимир Михайлов, Георги Симеонов-JJ, Джони Манюел и Трей Кембъл застават зад проекта „Equinox“.

Проектът „Equinox“ се реализира специално за песенния конкурс тази година, по идея на продуцента и композитор Борислав Миланов.

Виж и чуй „Кости“ (Bones) на групата EQUINOX за Евровизия 2018:

В 63-о издание на форума ще се включат представители на 42 държави, обединени от мотото „All Aboard!“ („Всички на борда!“) в португалската столица Лисабон. Предварително изтегленият жребий отреди на България място в първия полуфинал, който ще се излъчи на 8 май от 22:00 часа българско време. В него нашата песен ще бъде една от 19-те, които ще се борят за общо десет квоти за Големия финал на 12 май.

За българската песен ще могат да гласуват зрителите и журитата на 21 държави (Австрия, Азербайджан, Албания, Армения, Беларус, Белгия, Великобритания, Гърция, Естония, Израел, Ирландия, Исландия, Испания, Кипър, Литва, Македония, Португалия, Финландия, Хърватска, Чехия, Швейцария).

„Новата българска песен е силна заявка за „Евровизия” 2018 и целият ни екип вярва в нея. След успехите на България в последните две години, очакванията на зрителите и феновете на „Евровизия” от цял свят са много високи и за нас в БНТ беше важно да изберем проект, който да се забелязва и да бъде различен от всичко, правено досега. Освен, че има универсално послание, „Bones“ дава и много добри възможности за оригинално сценично представяне“ – каза продуцентът на българското участие в „Евровизия“ Йоана Левиева – Сойър.

България се надява, че тази песен ще направи същото като миналата година, когато Кристиян Костов се класира на второ място в Киев. Или може би още по-добре и да спечелите всичко в Лисабон!
Станете почитатели на Elitno.com във Facebook