Тазгодишното издание на конкурса „Дизайнер на годината“ ще се състои на 25.04.2024 г. в хотел “Хилтън“.
Организаторите на събитието ”Асоциация на модните агенции в България” и „Милениум Арт Ивентс“ са си поставили за цел да представят и наградят изявени български фирми и имена в сферата на дизайна, както и да открият и поощрят млади таланти, които ще получат не само награди, но и възможността да участват в международни събития. Те ще бъдат избрани в различни категории от компетентно жури, съставено от преподаватели, журналисти, дизайнери, представители на бизнеса и др.
Първото издание на „Дизайнер на годината“ е организирано през 1996 г., в сферата на модата. През годините са отличени редица изявени дизайнери – Фани Пападополу, Албена Александрова, Мариета Славчева и много други.
През 2008 г. с подкрепата на сдружение „Феймъс“ и „Нашата Красива България“ са включени още две категории – „Интериорен дизайн“ и „Графичен – WEB дизайн“.

Сред първите отличени фирми и имена с тази награда са арх. Калин Диков, арх. Васил Маркелов, арх. Юри Ангелов, „Камелия Дизайн“, в. „Нощен Труд“, ТВ7, „Санома Груп“ и др.
В тазгодишното издание ще бъде добавена и още една категория – „Продуктов дизайн“.

Водещи на събитието са Боряна Баташова и Леда Виденова.
В отделните категории ще се представят едни от най-изявените фирми и дизайнери. В категория „Мода“ ще бъдат показани тоалети на водещи дизайнери, а на подиума ще дефилират популярни модели и носителки на титлата „Мис България“.

Изненадата на вечерта ще е участието на популярни топ модели от 90-те. Сред тях са Елена Ангелова-Мис България 99, Мария Кавлакова, Стела Огнянова-Мис България 94, Мария Георгиева, Огняна Режмунд, Цветелина Бранкова и Мария Райчева.

Победителите ще получат почетен плакет „Дизайнер на годината“, предметни награди, една от които е телефон Galaxy Z Fold5.

Номинирани
Интериорен Дизайн:
Екстраваганс Дизайн, Самсунг Стор, Пощенска банка , ресторант Адор, хотел Хилтън,хотел Хелена,хотел Терме, хотел Гранде Виста, Стоматологична и естетична клиника V1, стоматологична клиника Сагир дент

Моден Дизайн
Болд ателие, Палома Фешън, Queen by NG, Илия Илиев, Margo Mode, All Kids, VS Luxury, Wolf Walley.

Графичен и УЕБ дизайн
Продуктов Дизайн
Мебели Almilia, Парфюм Signature by Dzhuliana Gani, UR Victorious

Грабни сега удобно мъжко бельо от онлайн магазин Stasymo.

Станете почитатели на Elitno.com във Facebook