Луксозната индустрия постигна рекордна година, отразявайки се във впечатляващия ръст на индекса STOXX Europe Luxury 10 с 22,81% към юни 2023 г. Този значителен скок в стойността на индекса идва в период, в който икономиката на Китай започва да се възстановява след тригодишна блокада, наложена поради пандемията от COVID-19.

Секторът на луксозните стоки изживява значително възстановяване, като компаниите в него постигат исторически успехи. Една от ключовите фигури в тази индустрия е LVMH Moet Hennessy Louis Vuitton, която успя да постави нов рекорд, като стана най-ценната компания в Европа някога, с пазарна капитализация, надхвърляща 500 милиарда долара. Този успех не само подчертава значението на луксозната индустрия, но и свидетелства за интензивния интерес към луксозните марки в наши дни.

В класацията на Luxe Digital, специализирано издание в луксозната индустрия, бяха определени най-популярните луксозни марки в света през 2023 г. За съставянето на списъка бяха използвани различни източници, включително Deloitte за класацията на най-добрите компании за луксозни стоки и Forbes за списъка на най-ценните марки. Освен това, Luxe Digital използва данни от Google Trends за измерване на интереса към онлайн търсенето на всяка марка, както и информация от SimilarWeb и Rival IQ за оценка на уеб трафика и ангажираността в социалните медии.

Според класацията на Luxe Digital, някои от най-популярните луксозни марки в света през 2023 г. включват Christian Dior, Gucci, Chanel, Louis Vuitton, Hermès и Rolex. Christian Dior продължава да бъде марка, която диктува модните тенденции и предлага висок клас продукти на своите клиенти. Gucci се превърна в символ на розкош и престиж, а Chanel е известен със своите елегантни и стилни продукти. Louis Vuitton, като част от LVMH, е една от най-известните и влиятелни марки в света, а Hermès и Rolex са символи на изисканост и прецизност в отделните си сфери.

Най-популярните луксозни марки онлайн

Тази класация на Luxe Digital представя само малка част от многообразието от луксозни марки, които привличат вниманието и желанието на потребителите в целия свят. С развитието на икономиката и възстановяването на пазара в Китай, се очаква луксозната индустрия да продължи да расте и да привлича все повече почитатели на розкоша и елегантността.

Според класацията на Luxe Digital, топ 15 на най-популярните луксозни марки онлайн през 2023 г. включват 1.Dior, 2.Gucci, 3.Chanel, 4.Louis Vuitton, 5.Hermès, 6.Rolex, 7.Prada, 8.Tiffany, 9.Versace, 10.Burberry, 11.Balenciaga, 12.Swarovski, 13.Saint Laurent, 14.Omega и 15.Armani. Тези марки продължават да привличат вниманието на потребителите си с изисканите си продукти и иновативен дизайн.

Качествени мъжки дрехи на достъпна цена от онлайн магазин Sybrelo си грабни сега.

Станете почитатели на Elitno.com във Facebook