Новият филм на Стефан Командарев „Посоки“ успя да спечели публиката на филмовия фестивал в Кан, писа Дневник.

Прожекциите на филма „Посоки“ преминаха при изключителен успех на фестивала в Кан. Мощни аплодисменти накрая, нещо не много често в Кан, отлични отзиви от професионалисти, еуфория в екипа…

„Започнах да работя по този проект, след като шофьорът на такси, в което се возех, се пошегува, че днес в България са останали само оптимистите, тъй като песимистите и реалистите вече са я напуснали. Този филм е доста различен от това, което съм правил досега, и ме отвежда в нова посока“, сподели Командарев от сцената в зала „Дебюси“.

Истински вълнуващото беше онова, което произнесе на български Командарев :
„Направих този филм и за двете си деца, и за тяхното бъдеще в България.“

Сюжетът накратко:
В рамките на двадесет и четири часа в шест софийски таксита се случват шест истории, повлияни от абсурдите и проблемите на днешната българска действителност. Всички те са обединени от една смърт, която ще даде шанс за нов живот. Шофьорите на таксита са водещите герои, които често са най-точните свидетели на действителността, включително и от тъмната й страна. Някои от тях са принудени да бъдат психолози и терапевти, понякога спасители, други са агресори, трети са жертви. Те са част от истинския живот. Останалите герои на тези истории са клиентите на такситата – различните лица на българското общество. Редуват се както драматични, така и комични епизоди из нощна София.
Избра ли къде ще почиваш?

Станете почитатели на Elitno.com във Facebook