Един от най-изявените британски композитори и музикални продуценти Антъни Маршал (Anthony Marshall), ще представи за първи път в България най-новия си музикален проект –британската изгряваща звезда Olawumi.

Това ще стане тази неделя /14 май 2017/на международния музикален фестивал „Откритие” във Варна, където екзотичната певица идва като специален гост и ще представи композиции от предстоящия си дебютен албум.

Кой е Антъни Маршал? Президент на звукозаписната компания Hitroom Recording, откривател на таланти, отговорен за най-известните хитове на Craig David, Lady Leshurr, J-Lo, Nelly Furtado и Britney Spears, сега представя най-новото си музикално откритие.

Наричат Olawumi разбираема заради семплата лирика на песните й и хипнотична – заради дълбоките и завладяващи вокали. Родена в Нигерия и израсла в Лондон, музиката на 22-годишната певица носи елементи и от двете култури. Парчетата й са стилен афробийт в колаборация с тропически мек и просторен звук. Въпреки романтичната и тъжна природа на музиката й, певицата казва, че обича да запазва енергичността в концепцията на видеоклиповете си.

„Моята вътрешна емоционалност и натуралитет не съответстват на начина ми на живот. Характерът ми вероятно би обяснил и музиката ми. Тя е сложна и същевременно луда и дива. Имам дълбок и плътен глас. Низините са силата ми. В музиката се опитвам да намеря зоната на комфорта на гласа ми, а той обикновено е по-меланхоличен и по-тъжен, отколкото ми се иска”.

Olawumi е в челните редици на новата вълна изпълнители, повлияни от африканската музика, доминираща на музикалния пазар в момента. Британските блогъри наричат Olawumi – Soul-Trap Star, музиката й – новаторска и очакват пилотния сингъл ‘One-Deh’, в който участва и Bеnnie Man – носител на Grammy с ‘King of the Dancehall’.
Станете почитатели на Elitno.com във Facebook