Носителят на звезда Мишлен – Шеф Пиетро Д’Агостино ще гостува в България, за да запознае ценителите със сицилиански кулинарни специалитети в гурме стил. Италианецът, който е готвил за величия, като Елизабет II и султана на Бруней, ще представи на 23-ти и 24-ти ноември в La Casa петстепенно меню, съчетаващо традиционни рецепти от неговия край с неподправената му креативност за изтънчен вкус и визия.

Сред кулинарните изненади ще има предимно характерните за острова морски дарове, като например интересното съчетание – див лаврак с крем от резене и малки хрупкави сепии. Шеф Пиетро Д‘Агостино ще запознае българите и с вкуса на едно от вълшебствата на сицилианската трапеза – десертите.

Шеф Пиетро Д'Агостино, Шеф Пиетро, готвач Пиетро, готвач, известен готвач, звезда Мишлен

Шеф Пиетро Д‘Агостино е собственик и главен готвач на ресторант La Capinera в град Таормина, където всеки турист, който се интересува от оригиналната местна кухня, опитва класически сицилиански кулинарни произведения. Носителят на Мишлен звезда е начело на кулинарното училище Cooking Lab – Siciilian Food Academy. Шеф Пиетро Д‘Агостино е готвил за много популярни личности, сред които внимание заслужават кралица Елизабет II и британското кралско семейство, както султанът на Бруней.

В сицилианската кухня се наблюдава влияние от много и различни народи, което я прави толкова атрактивна. Елини, древни римляни, араби и много други, са се разписали върху кулинарните традиции. В този тип кухня на почит са морските дарове, особено място заема патладжанът, а десертите и сладоледът оставят траен спомен във всеки, който ги опита. Чесън, риган, босилек и мащерка са сред запазените марки подправки на сицилианските специалитети.
Станете почитатели на Elitno.com във Facebook