Легендарните барабанисти от Ямато показаха своята тайна за енергична форма на сцена, която им е помагала да издържат цели 12 часа на сцена.

Те демонстрираха в София за първи път собственоръчно източника на своята неизчерпаема сила по време на шоу.
Саури, Масая и Субару от състава оформиха пред очите на фенове своите енергийни топки (така ги наричат въпреки триъгълната им форма), които носят името онигири. Те се състоят от японски ориз, сушени водорасли (листа нори), соев сос и черен сусам и често се сервират в комбинация с филе от сьомга.

Саури сподели, че това меню е всекидневната им закуска по принцип и не им омръзва, тъй като оризът може да се смесва и оформя с различни подправки, които придават разнообразен вкус.

Ямато

Онигири са задължителна стъпка за Ямато, непосредствено преди концерт, за да се заредят с издръжливост и веднага след свършване на шоуто, за да се възстановят от изгубените килограми (обикновено свалят по 2, 3 килограма по време на участие).

Тайната на зареждащата сила е в ориза, водораслите и подправките, но най-вече в любовта и емоцията, с която оформят топките в шепите си. От деликатесите опитаха всички фенове след демонстрацията, тъй като японците по традиция обичат да споделят храната си.

Българските домакини решиха да ги изненадат с чист български и сезонен специалитет – баница с тиква и кисело мляко.

Ямато ще покажат своето шоу днес в зала 1 на НДК.

Повече от 20 години японските барабанисти Ямато радват хората по света и ги заразяват със своята вдъхновяваща енергия и силен дух. Ритъмът на тайко барабаните е ритъмът на нашето сърце – в това дълбоко вярват барабанистите от Ямато и всеки човек, посетил техен концерт е усетил сетивно това твърдение. Тези завладяващи барабанисти са изнесли над 2700 представления в 57 страни от целия свят.
Станете почитатели на Elitno.com във Facebook