Представи се на читателите ни?
Аз съм Ника, непоправим оптимист, трудохолик, луда глава…

Защо реши да правиш етно проект?
Защото ми се правят много различни неща, аз съм тотално музикално-стилово ненаситна, за това се е получил етно проект. А и другата причина е, че този проект ще бъде всъщност забавен, няма да е много сериозен, ще има латино, ориенталски ритъми, музиката, която ще става за танци, все пак съм пропял танцьор. А етно е може би най-правилната дума, която обединява цялата лудост, която ми седи в главата толкова години и сега най-накрая ще имам възможност да я споделя с всичките хора.

Защо избра Ederlezi за първа песен?
Доста мои приятели са ми казали, че това е тотална лудост да избера точно тази песен, която българите са свикнали да слушат в съвсем други варианти. Но тя просто се е получила, бързо и сама по себе си. Споделих на музикалният продуцент, с който работя (Светослав Димитров – Sound City Records), че много я обичам тази песен и бих искала да направим нашият аранжимент, и докато го казвах, той вече е започнал да търси звуци и бийтове, може да се каже, почти на майтап се е получило.

Да очакваме ли клип към Ederlezi? Разкажи повече за него?
Вече от няколко дни е в пространството, скоро ще го има и в телевизорите. (Усмивки…).
Повече за него, исках и продължавам да искам да снимам със Станислав Христов, той ми е приятел от много години, имам му пълно доверие, снимах вече с него (с група “Expose”, в миналият ми живот). За мен този човек прави тотални чудеса и абсолютно всичко в неговите ръце става много красиво. Видеото е съвсем семпло, както той го нарича – beauty-клип. Честно казано, вече нямам никакво обективно мнение за проекта Ederlezi, но за сега имам много позитивни мнения, което разбира се ме прави изключително щастлива.

Ето го:

Ще включиш ли българска песен?
Всичките следващи песни ще са на български.

Коя?
Има огромна вероятност следващата песен да бъде – “Силно е”. Тя е написана от мен преди 10 години, претърпяла е поне 3 аранжимента и все нещо не може да излезе на бял свят… Както виждате все още не съм сигурна. Текста е на Цветелина Маринова от Expose. Пея я по участия и доста хора твърдят, че е хит, но не искам да казвам силна дума. Живота ще покаже какво точно ще се случи.

Защо я избра? Има ли нещо специално?
Все още не съм я избрала, както виждате. Още имам много малко време да се колебая. А дали има нещо специално? Всички мои песни са специални, защото са много лични. За мен творчеството ми е понякога е единствен начин да кажа какво мисля и чувствам и да споделя с хората моите емоции. Искам да кажа на вас и вашите читатели, че всичко, което правя аз и моите безценни колеги се прави с много любов. Искрено се надявам да го усетят. Пожелавам Ви всичко най-красиво и истинско.
Станете почитатели на Elitno.com във Facebook