Чаровният музикант е почитател на екстремните преживявания и в новия си проект не изневери на себе си. Дичо прекара няколко часа в трудно проходимата и слабо изследвана пещера Лепеница в Родопите, в името на новия си видеоклип „Дух“.

Той, музикантите от бандата му и снимачният екип смело прекрачиха прага на криещата неизвестности природна забележителност. За да заснемат част от кадрите на новото видео, Дичо, момчетата и операторите сложиха каски и стабилна екипировка, подготвени за хлъзгави зони с трудна проходимост. Тръпката и адреналинът по време на екстремното преживяване определено ще си проличат във видеото, като екшън нотките са напълно в концепцията на приключенския филм „Беси“, от чийто саундтрак е песента „Дух“.

Дичо, Дичо нова песен, Дичо песен, Дичо нова, Дичо пещера, Дичо клип, Дичо филм, пещера Лепеница, новини Дичо, Дичо Дух, песен Дух

Дуга част от кадрите на видеото са заснети в гробница , която е декор на студията UFO Film And Television. Тя е част от сюжета на филма, в който Дичо играе главната мъжка роля. Гробницата представлява древно тракийско находище на племето беси. В момента клипът е в своята финална фаза и в най-скоро време ще стане факт.

Песента „Дух“ е пилотният сингъл от предстоящия албум на Дичо, който също ще е готов в края на годината. Тя е по музика и аранжимент на Дичо и неговата банда. Текстът е на Румен Гайдев-Гаро. В идеите за текста е участвала и Поли Генова.

Приключенският филм „Беси“, от чийто саундтрак е песента „Дух“, се очаква да излезе на екран в края на ноември. В него Дичо се превъплъщава в ролята на алчен иманяр – Ангел, целящ да се сдобие с ценна находка, като я скрие от света. Във филма ще видим музиканта в успешно актьорско превъплъщение и в много екшън сцени, в които упражнява стрелба и е в центъра на гонитби и схватки. Кадрите от филма, голяма част от които ще влязат и във видеото на „Дух“, са заснети в Родопите – покрайнините на гр. Ракитово и Велинград, където се намират множество останки от времето на древнотракийското племе беси.

Филмът „Беси“ е базиран на легенда, разказваща за приятелските отношения между Александър Македонски и древнотракийското племе беси, които са го посрещнали радушно и подпомогнали по време на неговия поход, а той в знак на благодарност ги е наградил с купища богатства. В днешно време много иманяри и археолози се опитват безуспешно да открият следа, водеща до тези богатства, докато в един момент, съвсем случайно, един човек открива плоча с описание. Тук започва историята на филма, изпълнен с много приключения, екшън, заплетени истори и обрати, подплатени с тънка ирония.

Участват: Дичо, Ивайло Аспарухов, Деница Георгиева, Мария Миради и др. Сценарий: Георги Врабчев; помощник сценарист: Деница Георгиева; костюми: Камелия Тодорова ; оператор: Никола Дамов; режисьор: Георги Врабчев.
Станете почитатели на Elitno.com във Facebook