„Преди един месец напуснах телевизията. Сега си почивам от телевизията, но при добро предложение ще се върна. Светските теми вече не ме вълнуват, искам да продължа да се занимавам със социални теми“. Това обяви Венета Райкова в предаването „Комбина“ по Нова телевизия.

Блондинката разказа още, че в момента е отдадена на писането на своята трета книга.
„Третата ми книга ще излезе през декември месец” , съобщи тя.

Младата писателка е убедена, че е паднала от ефира заради магиите на нейни бивши колежки и предупреди, че всичко се връща много бързо.

Снимка, публикувана от Никол Станкулова (@nstankulova_) на

Венета Руменова Райкова-Георгиева е българска журналистка, бивша водеща на предаването „Горещо“ по Нова телевизия. Родена е през 1974 година в град Попово. Едва 15-годишна, през 1989 г., печели първия конкурс за фотомодели и манекени. На 18 годишна възраст през 1992 година става първата победителка в конкурса „Mини Мис България“ за момичета до 1,66 м. Завършила е право в СУ „Св. Климент Охридски“.

През юли 2005 година Венета се омъжва за Тихомир Георгиев — участник в Big Brother 1. На 26 март 2007 година двамата влизат във VIP къщата на Big Brother като участници във втория сезон на VIP Brother.
Венета и Тихомир имат син на име Патрик.
Станете почитатели на Elitno.com във Facebook