За втора поредна година Балкански фестивал „Бохеми“ Банско превърна пиринското градче във фестивален център. Звезди, като легендарния Дино Мерлин, Кристиян Азирович оркестър, оркестър „Карандила“ и за първи път в България – Магнифико, дойдоха в Банско, за да се качат на сцената на „Бохеми“.

На 3-ти септемрви, началото на фестивала, Дино Мерлин дойде в България за първи път от 20 години с най-новото си шоу „Хотел Национал“, като пя емоционално и енергично повече от 2 часа. Публиката беше многонационална, като наброяваше близо 10 000 души в центъра на Банско. Атмосферата беше наелектризирана от хилядите фенове и вълнението на самия Дино Мерлин и изключителната му група музиканти.

Дино Мерлин
снимка: Елица Миланова

На 4-ти, втората вечер на фестивала, на сцената блесна DIA – перлата на „Бохеми“ 2016. Тя впечатли публиката както с прекрасния си глас и специфичен електро аранжимент на народни песни, така и със страхотно шоу. Заедно с DIA се изявиха танцова формация „Еремия“, съпроводени със зрелищен огнен спектакъл. След това Кристиян Азирович оркестър, най-добрите трубачи в Сърбия, превзеха площада в Банско с мощен балкански грохот.

4-ти септември отбеляза първата изява на словенския изпълнител Магнифико и неговата група в България. Аристократите от Словения бяха подобаващо облечени – с костюми и фракове, представяйки една изтънчена версия на Балканите. Магнифико изпълни както песни от новия си албум Charlatan de Balkan, така и утвърдилите се хитове Hir Aj Kam Hir Aj Go, Giv Mi Mani, Pismo Kumu и други. Групата беше запленена от публиката в Банско и красотата на България и обеща да се върне отново!

Балкански фестивал „Бохеми“ Банско благодари на всички присъстващи, на всички партньори, на Община Банско, без която събитието нямаше да се състои, както и на изпълнителите тази година. Изключително сме щастливи, че имахме възможността да сбъднем хиляди мечти и да реализираме още веднъж „Бохеми“ Банско – най-добрият фестивал за балканска музика в България.
Станете почитатели на Elitno.com във Facebook