Ваня Джаферович се оказа по-голям привърженик на светският живот, отколкото на футбола. Той изостави Берое, въпреки че от футболния клуб му подадоха ръка в най-тежките моменти от живота му. Доскоро Джаферович бе специалист по маркетинг и реклама към отбора от Стара Загора.

В интервю за в. 24 часа той споделя: „По природа съм авантюрист, много обичам адреналина и когато спрях с футбола, потърсих други предизвикателства. И в живота, и на терена, и в реалити форматите по телевизията за мен е много важно да се случват нещата, да има някаква игра. Прекаленото спокойствие не ми харесва. Мисля, че ако няма малко напрежение, нещата не могат да се случат. Трябва винаги да се прави нещо, да се раздвижват нещата.“

Ваня Джаферович започва нова страница в живота си и приключение. Той се се заема с рекламата и пиара на най-известното мъжко списание „Плейбой“. От дълго време е ухажван от списанието и най-накрая прие да стане един от отбора на „Плейбой“.

Снимка, публикувана от Vanja Dzaferovic (@buckdharma) на

Ваня Джаферович участва в „Сървайвър“, където победи, и „Биг Брадър“, където се класира втори. Статута си на светска персона той затвърди в кулинарното шоу „Черешката на тортата“.

Ваня Джаферович е роден на 19 март 1983 г. в Славонски Брод, Югославия. Едва на 9 години заради войната семейството му е принудено да напусне град Босарски Брод в Босна, където живее, и да се засели в Хърватска. Там Ваня играе футбол в „Инкер“ /сега „Интер“/ от Запрешич, „Загреб“ и „Локомотива“. Между 2002 и 2005 г. е футболист на „Сегеста“ /Сисак/. През 2005 г. в „Берое“ го привлича треньорът Ханс Кодрич. Освен на отбора от Стара Загора, за който изиграва 58 мача, в България защитникът носи и фланелката на „Локомотив“ /София/. Заради поредица от тежки контузии спира с футбола едва на 29 години.
Станете почитатели на Elitno.com във Facebook