След повече от 10 години на музикалната ни сцена и много хитове на български език, любимият италианец на цяла България – Лео издава първата си песен на майчин език. Парчето се казва Se Torno, и се завъртя за пръв път в сайта за видео споделяне YouTube на 4 април точно в 20 часа.

Se Torno е втората поред биографична песен, която Лео пише, след като преди няколко месеца разказа за бурните си тинейджърски години в парчето “Приятели”. Този път той се връща към живота си в малкото градче Анкона и какво го е накарало да тръгне от Италия към България. “Родният ми град е много малък и откакто се помня ми беше тесен. Знаех, че имам талант, но ако остана в Анкона и в квартала, няма да постигна това, което искам”, споделя Лео.
Затова изпълнителят решава да направи и необичайна комбинация, в която пее за Италия на фона на клип, сниман изцяло в София. “Този град даде много на един италианец – работа, музика, радио и телевизия, и разбира се две прекрасни българчета – моите близнаци”, откровено разкрива Лео.

Se Torno от италиански означава “Ако се върна”. “Кръстих я така, защото в моя роден град, местните хора ме приемат като посланик на Анкона в чужбина, пишат за мен по вестниците и прославям градчето”, споделя Лео.

Клипът към Se Torno е дело отново на Радостин Събев-Шошо, който този път е избрал за сцена на снимките центъра на София, а видеото е в подчертано ърбън стил. Музиката е на Денислав Принов – Southy, а песента по традиция е записана при приятеля на Лео Бате Пешо в Studio Buster.

“Se Torno е истински рап, в който акцентът е върху социалните проблеми. Реших да я направя, за да покажа и другата страна на моята музика и за всички, които си мислят, че пея откакто съм в България. Не, аз правя музика много по-отдавна. Първите си лирики съм написал още през 1988-89 година”, разказва той.

Толкова отдавна Лео иска да комбинира италианско и българско, че дори изнесе първата премиера на парчето в Италия и го представи пред част от българските си приятели, все световни шампиони – Скилър и Печенката (шампиони по бийтбокс от 2012 г.), Queen Mary (световен шампион по брейк денс за младежи през 2011 г.). Те се събраха в клуб в Анкона навръх рождения ден на Лео – 19 март, а на събитието присъстваха и италианските му приятели – рапърите Tormento и Lizhard, и DJ Stritti. “Всичко това стана възможно благодарение на моя приятел Марко Рузикони, които организира цялото пътуване на българските ми приятели до Анкона”, доволен е Лео, който е обратно в България и вече работи по още две нови парчета.
Станете почитатели на Elitno.com във Facebook