Филмовият композитор на столетието Митко Щерев ще празнува 70-годишнината си с два филма. БНТ почете юбилея на маестрото на 28 януари 2016 г. с документалната лента за творчеството му „Знаци по пътя“, а в събота – 30 януари зрителите ще могат да видят шедьовъра „Осъдени души“. Режисьор е Въло Радев, а главните роли са поверени на Ян Енглерт, Едит Солай, Мариана Димитрова, Руси Чанев, Силвия Рангелова. Филмът започва в 20,45 ч в събота по БНТ Свят.

Запитан какво е чувството, когато човек има такъв юбилей, Митко Щерев отвърна: „Преди няколко дни си зададох подобен въпрос. Запитах се наистина ли минаха толкова години? Макар и леко натъжен си казах: “Митко, на толкова си. Това е положението“. И после не знам защо се успокоих.
Сигурно, защото през последните 10 години живях спокойно. По-точно, умишлено или не, за първи път постигнах пълно духовно равновесие. Всъщност, при мен проблема никога не и бил в годините. Проблемът ми е в това, че през последните 20 години постоянно се питах кой съм всъщност и не можах да намеря точния отговор. През последните няколко години, обаче отбягвам да размишлявам на тази тема, защото винаги се връщам назад в миналото и стигам до задънена улица. Имам предвид, че от това, което бях 20 години, в момента нищо не е останало. Просто пред вас стои съвсем друг човек и това винаги ме е притеснявало“.

Mitko Shterev

В момента Митко Щерев довършва новия албум на „Диана Експрес“ – „Пъзел“. „Надявам се до края на февруари да го запиша, а до края на март да зарадваме феновете на „Диана Експрес“ с издаването на два албума едновременно. Както казах единият е „Пъзел“, а вторият е „10 златни хита – Диана Експрес“. През 2016 година ни предстоят поредица от концерти в България и чужбина, където ще представим и двата албума“, издаде още плановете си маестрото.
Станете почитатели на Elitno.com във Facebook