Ангел Заберски и триото му с Борис Таслев и Стоян Янкулов промотират “Like Jazz” в Пловдив. Проектът “Like Jazz” включва популярни оперни теми, интерпретирани с джазова изразност.

“Like Jazz” е реализиран през есента на 2015 г. В него са представени популярни оперни теми, интерпретирани с помощта на джазовата изразност. Ангел Заберски отправя един по-свободен, съавторски поглед към класически произведения, залагайки на силните страни на своето трио – безкомпромисен професионализъм и изключително сработено партниране между мислещи музиканти.

„Лиризмът на Пучини, славянската топлота на Чайковски, мечтателността на Шуман – неслучайно тази музика ни вълнува. Това е реакция срещу жестокостта, отчаянието и ужасяващите сензации, с които ежедневно ни заливат“, обяснява Заберски.

“Like Jazz” синтезира две на пръв поглед несъвместими изкуства – опера и джаз. В албума тези начала не се конфронтират, а тъкмо обратното – постига се убедителен нов образ на добре познатата игра между старото и новото. Прекрачвайки отвъд рамката, композициите в него се разгръщат пълнокръвно в полето на свободната музика. Оттук идва и цялостното усещане за споделеност, за музика, надмогнала стереотипа, отчуждението и стерилното музициране. “Like Jazz” постига нова и смислена комуникация както по отношение на музикалния материал, така и по отношение на диалога между произведение и слушател.
Станете почитатели на Elitno.com във Facebook