След десетдневно изчакване на писмено съгласие от страна на „Глобал Вижън“, bTV да оповести договорите за предаванията „Господари на ефира“ и „Пълна лудница“, телевизията обяви, че прекратява публичната дискусия по спора между двете страни.

Оттук нататък проблемът ще бъде решен по съдебен път, като екипът на медията разкри, че завежда дело срещу продуцентите, за да защити доброто си име от техните обвинения в цензура.

Припомняме, че на 12 април медията се съгласи да участва в обща пресконференция с продуцентите от „Глобал Вижън“, след като договорите между страните бъдат предварително публично оповестени. След като до 21 април такова съгласие не бе оповестено, bTV коментираха, че за тях това е ясен знак, че продуцентът не желае да даде на телевизията възможност да се защити от клеветите му по друг начин, освен в съда.

След като Маги Халваджиян не прие поканата да се оттегли от всичките си съвместни проекти с телевизията, bTV реши да прекрати едностранно договора му като жури на „България търси талант“ – във връзка с горепосочените факти, заради многобройни договорни нарушения в качеството му на жури и на представляващ компанията „Глобал Филмс“, изпълнителен продуцент на „България търси талант“.
Станете почитатели на Elitno.com във Facebook

Източник: avtora.com