Фолк певицата Софи Маринова с парчето Love Unlimited спечели конкурса „Българската песен на Евровизия 2012“ и ще представя страната ни на финалите на международната надпревара през май в Баку, Азербайджан.

„Мислех, че пак ще ме излъжат и родата не е купила достатъчно ваучери, за да гласуват. Много съм щастлива. Искам да благодаря на сина ми Лоренцо. Той каза: мамо, Господ е с теб“, бяха първите думи на развълнуваната Софи Маринова.

Вотът за „ромския славей“, както наричат певицата, бе определен от сбора между гласовете на зрителите и тези на Академията на „Българската песен на Евровизия 2012“. Всяка от всички 12 композиции, състезаващи се на финала, можеше да бъде подкрепена само с по един SMS от един телефонен номер.

Академията постави в челната тройка група New 5, Тодор Гаджалов и Софи Маринова, но решаващ се оказа изборът на публиката, която отреди първото място на Софи Маринова, следвана от сочената за фаворит през последния месец Десислава с Love Is Alive и New 5.

„Това е изборът на журито и публиката“, коментира композиторът Стефан Димитров – председател на Академията на „Българската песен на Евровизия 2012“, който първи оповести името на победителката.

В концерта, който се състоя на 29 февруари в зала 1 на НДК, взеха участие още група Те, Графа, Нели Рангелова, Васил Найденов, Елица Тодорова и Стоян Янкулов, както и балет Дива.

На сцената се качиха и специалните гости на финала на „Българската песен на Евровизия 2012“ – Anggun от Франция, Иви Адаму от Кипър, Кърт Калея от Малта и Солуна Самей от Дания. Те изпълниха песните, с които ще представят своите страни в Баку в края на май.

Водещи на събитието бяха Миленита, Александър Сано – Среброто и Драго Драганов.
Станете почитатели на Elitno.com във Facebook

Източник: avtora.com