Официалната премиера на дългоочаквания режисьорски дебют на Ники Илиев (който е още сценарист и изпълнител на една от главните роли във филма) – „Чужденецът“, се състоя на 14 март 2012 година в столичното кино Арена Младост.

Сред гостите, които преминаха по червения килим, бяха звездите на лентата – Ники Илиев, Саня Борисова, Любомир Ковачев, Валентин Гошев, Елен Колева, Георги Кадурин и много други. Специално за събитието, у нас пристигна и френската актриса Катрин Готие.

Филмът „Чужденецът“, който тръгва по екраните в цялата страна на 16 март, разказва за младия французин Жерар (Любомир Ковачев). Той е в командировка в България, когато съдбата неочаквано го среща с Магдалена (Саня Борисова) – селско момиче с буен нрав и не особено изискани обноски.

Следвайки порива на сърцето си, Жерар решава да открие родното село на мистериозната красавица, без да познава привичките и езика на неговите обитатели.

Правейки няколко абсурдни грешки, Жерар обърква съдбите на две български семейства, както и на своето във Франция. Следва сблъсък на култури и поредица от комични ситуации в двата края на Европа – от село Лещен до Париж.
Станете почитатели на Elitno.com във Facebook

Източник: avtora.com