Остра размяна на реплики днес в студиото на „Нека говорят…“ между водещата Диана Любенова и Румен Петков бе на път да прерасне в грандиозен скандал. Раздорът между тях започна още в началото на разговора, когато Любенова репликира Петков в твърдението му, че сега положението с усвояването на еврофондовете е още по-лошо, отколкото е било по време на управлението на Тройната коалиция.

Тя го прекъсна с довода, че според управляващите в момента, усвояването на средства от фондовете е близо 200 пъти повече, отколкото по време на управлението на БСП. Румен Петков оспори това. Малко по-късно обаче, когато той й каза, че въпроса с допълнителното заплащане на държавните служители е обсъждан още през 2008 г. от БСП и още тогава са взети мерки тези практики да се предотвратят, тогава между двамата отново се появи напрежение.

Скандалът вече се оформи окончателно след като Найденова пропусна да чуе твърдението на Румен Петков, че по време на пътуванията си по страната като министър не е ползвал командировъчни. Тя го попита дали това е истина и как той със своята депутатска заплата може да издържа семейство. Това видимо подразни Румен Петков, който й каза, че за разлика от нея той все още няма проблем със слуховия си апарат. Последва кратък словесен двубой, който завърши с настояването на Петков: „Аз за разлика от Вас имам мисъл и ще я завърша“.

Очевидно това обиди водещата, защото малко по-късно, след като политика завърши мисълта си, тя заяви: „Аз нямам никакви въпроси към Вас. Давам ви възможност да говорите“.
Станете почитатели на Elitno.com във Facebook

Източник: КРОСС