Българката Марина Асенова съди бившата си модна агенция в САЩ за това, че използвала лицето й за реклама на депилиращи кремове, без да я уведоми и без да й плати, разкри в. “Ню Йорк пост”.

Нашата красавица, която до 2006 г. работела за компанията за модели Ем Си 2 в Ню Йорк, случайно се натъкнала на продукти за обезкосмяване със своя лик на тях в магазин в Голямата ябълка. Освен депилиращи кремове Асенова рекламирала без знанието си и избелващи продукти на компанията “Коти козметикс”, която по-късно се преименувала на “Сали Хенсън козметикс”.

“От агенцията вероятно са си помислили, че клиентката ми няма как да разбере за рекламата. Това е меко казано шикалкавене от тяхна страна”, заяви адвокатът на българката пред американското издание. По думите му след края на договора си с Ем Си 2 през 2006 г. Асенова се върнала да живее в Европа.

Сънародничката ни, която е работила също за “Ив Сен Лоран” и “Олей”, обвинява бившия си работодател в нарушаване на договора им и незаконно облагодетелстване. Тя настоява да получи 80 на сто от рекламната кампания, в която е участвала. Базираната в Ню Йорк модна компания Ем Си 2 има офиси също в Маями и Тел Авив.
Станете почитатели на Elitno.com във Facebook

Източник: erogance.eu