В третата световна концертна обиколка на Lady Gaga, Born This Way Ball, започваща на 27 април от Азия, е предвидена дата в България, а именно 14 август 2012 г. с място на провеждане на шоуто Национален стадион „Васил Левски“ в София.

Новината дойде от спортното предаване Гонг, което цитира два независими източника и акцентира върху угрозата събитието да бъде провалено, въпреки че мениджърският екип на американската поп звезда, обявена за най-влиятелната личност на 2011 г. от Forbes, се е договорил с организаторите от българска страна.

В основата на казуса е желанието на Българския футболен сюъз и селекционерът на националния отбор на България по футбол на 15 август на стадион „Васил Левски“ да се изиграе контролен мач с националите на Кипър. Според цитираните източници, Любослав Пенев е настоявал мачът на всяка цена да се проведе там, за да свикнат националите да играят именно на този стадион. Това прави невъзможно провеждането на концерт на терена на стадиона 24 часа по-рано.

Към момента Lady Gaga не е обявила нито една европейска дата от предстоящото си турне, което ще включва 110 концерта и ще продължи и през 2013 г. Негов организатор е Live Nation Global Touring – подразделение на най-голямата промоутърска компания в света, която работи с Madonna и U2. Тя бе организатор и на предишното световно турне на 25-годишната изпълнителка, Monster Ball, което се проведе през 2010-2011 година и генерира $188 млн. от продадени билети.

„Васил Левски“ е с капацитет от малко над 43 000 седящи места. През август 2009 г. на него се състоя първият и единствен до момента концерт на Кралицата на попа, Мадона, за който бяха продадени над 55 000 билета. Lady Gaga е считана за духовен последовател на Мадона и е най-популярната изпълнителка в Twitter, и втората най-популярна във Facebook (след Риана, която вече гостува в България за концерт на площад Батенберг).

Предстоящото й турне е в подкрепа на втория й студиен албум, Born This Way, който се появи през май 2011 г. и й донесе три номинации за Grammy 2012. До момента от него са изкупени близо 10 млн. копия в световен мащаб.

В интервю за MTV Lady Gaga определи Born This Way Ball като „електро-поп метъл-опера“, а концепцията на сценографията му бе разкрита през февруари с публикуването на официалния постер на турнето. Самата изпълнителка сподели с над 20-те си милиона фенове в Twitter, че онези от тях, които пристигнат първи и подобаващо облечени на нейните „балове“, ще бъдат допуснати до т. нар. Monster Pit – специална VIP зона в максимална близост до сцената. Тази екстра няма да рефлектира върху цените на билетите. Към момента 8 юли (в Пърт, Австралия) е последната обявена дата от Born This Way Ball.

Очаква се европейските дати от турнето да бъдат обявени до края на месец март, а за да има сред тях българска дата, конфликтът на интереси между организаторите на концерта в България и БФС ще трябва да бъде разрешен още в следващите няколко дни.
Станете почитатели на Elitno.com във Facebook

Източник: avtora.com