Деси Тенекеджиева се завърна от Брюксел, където изнесе отново самостоятелен концерт по повод световния ден обявен от ООН за защита на децата и жените от сексуaлна експлоатация и международен трафик. Известната българка бе посрещната възторжено от елитната аудитория, която вече я познава добре и чака всяка нейна проява с нетърпение. За пореден път Деси сподели сцената с белгийския перкусионист Франк Каппе. В средата на миналата година Деси Тенекеджиева бе наградена със златен медал от д-р Мария Шатълуърт – президент на голямата интернационална организация YHRI (Младежи в подкрепа на човешките права). Правозащитната организация е със седалище в Лос Анжелис и през последните години се разви като глобално световно движение, като сред най-известните и последователи са Том Круз и Джон Траволта.

Преди концерта, в качеството си на Посланик на добра воля на YHRI за Европа и България, Деси Тенекеджиева говори пред гостите на френски и на английски, заявявайки своята гражданска и човешка позиция по наболелия проблем. Официален гост на събитието беше г-н Сардан Сарвер – президент на европейския институт за мир и развитие. В залата присъстваха много гости и представители на организацията от различни държави – белгийци, французи, англичани, американци, пакистанци, африканци и дори няколко българи.

Най-ентусиазирани бяха децата, които танцуваха с Деси през целия концерт. Накрая всички гости станаха и изпратиха певицата на крака, след което тя дълго раздаваше автографи върху албума си „Crazy Butterfly“ и афишите от концерта. Деси Тенекеджиева представи в европейската столица предпремиерно и най-новия си сингъл и видео клипа към него ”Everybody”, който скоро ще се завърти и в българския ефир. Дни преди това актрисата бе специален гост на Европейския парламент, заедно с младите творци от фондацията й за изкуство „Стоян Камбарев”.
Станете почитатели на Elitno.com във Facebook