Анджелина Джоли удостои със звездното си присъствие световния женски съвет в Ню Йорк – форум, създаден от журналистката Тина Браун преди 3 години и спечелил си вече множество почитатели. Целта му е да подпомага женското лидерство в областта на бизнеса, политиката и човешките права.

„Питам се какво ще бъдем ние, жените, в света, как ще намерим своето място в него, ако не чувстваме подкрепата на най-близките си хора. Аз имах чудесна майка и научих много за жените от нея. Имам и прекрасни дъщери, които пък ме научиха за силата на жените и малките момичета. Срещам постоянно забележителни хора по света, които ме вдъхновяват и ме учат да бъда по-добра“ – каза Джоли.

Събитието продължава до събота и включва гостувания на актрисата и настояща носителка на Оскар Мерил Стрийп и дизайнерката Даян фон Фюрстенберг.

Същевременно във Вашингтон в присъствието на държавния секретар на САЩ Хилари Клинтън и първата дама Мишел Обама Държавният департамент обяви носителките на престижната награда „За мъжество”, която се връчва на жени, борещи се за граждански и социални права в трудни условия по света. Сред лауреатките тази година са правозащитничката от Пакистан Шад Бегам и Мариам Дюрани, собственичка на частна радиостанция, отразяваща проблемите на жените.
Станете почитатели на Elitno.com във Facebook

Източник: ekipnews.com