Традиционният Виенски бал ще се проведе на 11 февруари 2012 г. в хотел Шератон от 20.00 часа. Организатор на благотворителното събитие е сдружение „Виенски клуб”.

Балът е под патронажа на Кмета на София, г-жа Йорданка Фандъкова и посланика на Република Австрия в България, Н. Пр. Герхард Райвегер.

С приходите от продажбата на кувертите ще бъде подпомогнато изграждането на център за деца с онкохематологични заболявания.

Гостите на бала ще бъдат посрещнати с чаша вино, като в чашите на дамите ще бъде пускана по една перла, за да се пренесат още в самото начало във виенска атмосфера с разнообразна музикална програма, виенска кухня и музика. Всичко това ще се случва не само в тържествената бална зала, но и в залите Сердика и Средец и цялото пространство около тях.

Гост на Виенския бал в София ще бъде г-н Ернст Волер, придружаван от съпругата си. Г-н Волер е депутат от ландтага на федерална провинция Виена и председател на Комисията за култура и наука в общинския съвет на Община Виена.

От Виена пристига също и майстор-готвач, за да приготви специално меню. Той ще донесе от Австрия и голяма част от продуктите, за да постигне автентичния вкус на ястията. Менюто включва салата от пушена пъстърва „Стара Виена”, сервирана със зелена салата, малки доматчета и див чесън, а основното ястие е задушен телешки джолан със сос от розмарин и печени зеленчуци. Докато си почиват от танците и отпиват австрийско вино гостите на бала ще могат да опитват и австрийски сирена. За десерт ще бъдат поглезени с шоколадов мус „Йохан Щраус” с кафеен ликьор.

След официалното откриване в „Кралската зала” всички ще бъдат поканени да танцуват валс, а след това и модерни танци. Ще имат и възможността да се насладят на изискана музикална програма.

В зала „Средец” гостите ще могат да слушат типична хойриге музика, изпълнявана във виенските винарни. Дуото, което изпълнява тази музика също пристига от Виена специално за бала в София. Но присъстващите ще могат да танцуват там под звуците на квартет саксофони.

В зала „Сердика” танците ще са под звуците на евъргрийни, а след полунощ каним всички на „дискотека” с DJ. Това е и жест за младите хора, които ще дойдат на бала, като за тях кувертът ще струва само 50 лв. Но остава в сила изискването за костюм за мъжете и дълга рокля за дамите.

Посетителите на бала не бива да остават с впечатление, че трябва да останат в залата, за която е кувертът им. Напротив всички гости могат да се движат свободно из всички зали и да избират, къде да се забавляват.

Предизвикателство ни към гостите ни ще бъде също и поканата да танцуват кадрил, което ще става под ръководството на хореограф.
Станете почитатели на Elitno.com във Facebook

Източник: erogance.eu