Британският принц Хари приключи обучението си в управление на хеликоптери „Апачи”. От британското министерство на отбраната обявиха, че е получил разрешение да се сражава в Афганистан, където бе на мисия 2008 г. Военната кариера на младия принц е подобна на по-големия му брат принц Уилям, който в момента е пилот по спасителни и издирващи операции на Фолклендските острови в Южния Атлантически океан.

Принц Хари се дипломира като втори пилот на хеликоптер „Апачи” след 18-месечно обучение. Хари, известен във военните среди като капитан Уелс, получи отличието за най-добро представяне в класа си.

Принцът, който е трети в списъка с наследници на британския трон, се е обучавал в Калифорния, Южна Аризона и Великобритания.

Междувременно стана ясно, че 27-годишният Хари ще се върне в Афганистан. През 2008 г. той прекара като пехотинец 10 седмици в размирната провинция Хелманд. Той ще се присъедини към подразделението с най-високия „процент на убийства” от всички военни в Афганистан, съобщават британските медии.

Заедно с брат си, в момента служещ като пилот във ВВС, предстоящото назначение на Хари означава, че за първи път от създаването на модерните Въоръжени сили във Великобритания двама членове на кралското семейство ще са на активна военна служба.
Станете почитатели на Elitno.com във Facebook

Източник: ekipnews.com