Трагичната смърт на Уитни Хюстън остави огромна празнина в сърцата на звездите от музикалния бизнес. Пристигайки за церемонията по раздаването на наградите „Грами“, певци, музиканти и продуценти, отдадоха дължимата почит на Хюстън, от която мнозина от тях са се учили на вокално изкуство и сценично присъствие.

„Тя ще бъде запомнена с приноса си в поп пеенето, с невероятния си глас, удивителното си персонално присъствие на сцената. Уитни повлия за развитието на много изпълнители, които пък оказаха влияние на други звезди“ – смята Хърби Хенкок, джаз музикант.

„Уитни беше икона. При нея гласът беше определящ, кариерата й се разви преди нахлуването на дигиталните технологии и синбека. Нейният глас беше невероятен. Тя направи с него неща, които малцина изпълнители могат да постигнат днес“ – каза Ни-Йо, ар енд би изпълнител. На същоно мнение е и соул певицата Тони Бракстън: „Надявам се хората да я запомнят с нейния удивителен глас. Когато я чухме за първи път, се влюбихме до полуда в нея“.

„Тя е легенда, икона. Нейното музикално наследство ще остане завинаги в сърцата на почитателите й. Всеки, който я е срещал, може да ви каже, че тя създаваше ведро и лъчезарно настроение около себе си. Тя беше много, много, много специален човек и загубата й е трагедия за всички ни“ – призна Сиара, ар енд би певица.

Организаторите на церемонията по раздаването на наградите Грами – от Американската звукозаписна академия, са предвидили промени в програмата, като участниците на живо ще изразят почитта си към Уитни Хюстън. Звезди като Пи Диди, Уиз Халифа, Алиша Кийс и дори британската рок банда „Дъ Кинкс“ ще посветят изпълненията си на нея. Всички наградени ще получат възможност да й отдадат заслужена последна почит.
Станете почитатели на Elitno.com във Facebook

Източник: ekipnews.com