Десетият албум на Лени Кравиц (Lenny Kravitz) е почти завършен и звучи „много, много фънки и много, много първично“, разкри 47-годишният музикант непосредствено преди старта на турнето му в Северна Америка в подкрепа на последния му студиен проект към днешна дата – Black and White America.

Албумът се появи на бял свят в края на лятото на 2011 г. и дебютира под No.18 в Billboard 200. Озаглавен Negrophilia, неговият наследник всъщност предшества Black and White America като хронология на създаване на голяма част от парчетата.

„За мен това не е нещо необичайно. Когато ми се случи да работя по даден албум, но бъда връхлетян от вдъхновение, което ще ме отведе в съвсем друга посока, просто следвам импулса, защото вярвам, че всяко нещо идва с времето си.

Човек трябва да гледа на това като на бутилка вино – може да е направено сега, но да трябва да отлежи поне няколко години. Рано или късно времето му ще настъпи и моментът ще е идеален. Аз се чувствам в свои води, работейки по този начин“, коментира Лени Кравиц – единственият артист в историята на музиката, печелил Grammy за „Най-добър рок пърформанс“ в четири последователни години.

По неговите думи, за разлика от Negrophilia, Black and White America, в чиято подкрепа ще обиколи не само Северна Америка, но и Австралия, Япония и Европа, концертирайки активно до края на лятото на 2012 година, е „естествен и органичен, но много продуциран запис“.

През последните години, освен в студиото и на сцената, Лени Кравиц се изявява активно и във визуалните изкуства. Той изпълнява ролята на стилиста на участниците в „Игрите на глада“ в едноименната кино адаптация на бестселъра на Сюзън Колинс (The Hunger Games), а освен това, е планирал да направи самостоятелна изложба с фотографиите си преди края на 2012 година.

„Обичам да използвам различни изразни средства, за да изразявам себе си. Гордън Паркс беше мой герой като бях малък, а хората като него правят много и най-различни неща. Винаги съм обичал тези ‘ренесансови артисти’, както ги наричат, и се надявам, че един ден и аз ще бъде възприеман като такъв“.
Станете почитатели на Elitno.com във Facebook

Източник: avtora.com