След като възпя красотата на българката в „Рада радомирка” и ни убеди, че „любовта не е красива, щом е някой наранен”, фолклорната изпълнителка Ива Давидова реши да покаже на своите съграждани и на цяла България, че въпреки негативните емоции, завладели Перник в последните няколко седмици, градът има с какво да се гордее. Именно поради тази причина, „слънцето” на народната музика направи песен, разказваща интересни подробности от неговата 8-хилядна история.

„С тази песен искам да покажа на цяла България колко хубав е Перник- градът, в който аз и още около 80 хиляди души сме родени, израснали, прекарали безгрижно детството си, създали верни приятели, срещнали първата си любов и създали семейства. Град, сгушен в планината, който всяка година събира стотици сурвакари от цяла Европа” – разказва с въодушевление Ива.

„Песен за Перник” е по музика и аранжимент на Владислав Тодоров и Красимир Димитров от Masters Of The Dance, а текстът е дело на самата фолклорна изпълнителка. Очертаващият се нов химн на миньорския град разказва историята за неговото създаване, както и за последните сражения на смелия Кракра Пернишки с Византийската империя.

„Това не е типичната народна музика, която всички познаваме, тя е примесена с модерно звучене, което ще допадне и на най-претенциозния почитател на хубавата българска песен”- разказва изпълнителката на „Ара мюзик”.

Всички жители и гости на града ще имат възможността първи да чуят уникалното изпълнение на Ива в центъра на града. С „Песен за Перник” ще завърши и церемонията по официалното закриване на традиционния кукерския фестивал „Сурва 2012”, който събира хора от цяла Европа, и на който Ива е почетен гост-изпълнител.

„Елате заедно да се забавляваме и усетим духът на доброто настроение с мен и танцьорите от Masters Of The Dance” – допълва талантливото дарование от „Ара мюзик”.
Станете почитатели на Elitno.com във Facebook

Източник: erogance.eu