Британският певец Стинг отмени планиран за понеделник концерт в казахстанската столица Астана, след като правозащитната организация „Амнести интернешънъл“ го е уведомила за тежкото положение на работници от петролногазовата промишленост в централноазиатската страна, съобщиха Ройтерс и ИТАР-ТАСС.

Няколко хиляди работници от подразделение на компанията „Казмунайгаз“ обявиха гладна стачка в края на май с искане за повишаване на заплатите и подобряване на условията на труд. Компанията определи стачката като незаконна и уволни около 250 работници.

Стинг разкритикува отношението към казахстанските работници. Според него работниците и техните семейства „имат нужда от нашата подкрепа“. По думите му международните медии би трябвало да обърнат внимание на положението им с надеждата за постигане на положителен резултат.

Уеб сайтът на певеца заяви, че ако Стинг се появи на сцената в Астана, това би „противоречало на всичко, за което той се застъпва, подкрепяйки „Амнести интернешънъл“ и борбата за права на човека през последните 40 години“.
Станете почитатели на Elitno.com във Facebook

Източник: ekipnews.com