Съвсем скоро едни от най-обичаните анимационни герои, смърфовете, ще се завърнат и то на голям екран. Те бяха известни по цял свят през 80-те години на миналия век. Премиерата на 3D филма, който ще съчетава игрално и анимационно кино, е планирана за 29 юли, съобщи БНТ.

Смърфовете отново ще завладеят сърцата ни. Сладките човечета се завръщат в съвременен формат на големия екран. Те са създадени от белгийския художник Пиер Кълифорд, по-известен с псевдонима си Пейо.

За първи път се появяват на 23 октомври 1958 в история на Джоан и Пюит във „Вестникът на Спиру“. Техният създател има вече доста скици зад гърба си, но проектът със смърфовете променя живота му.

Първоначално те са второстепенни герои, но скоро стават звезди.
Популярността на сините създания е причина за издаването на поредица от комикси с тях. Още с раждането си, в Европа смърфовете се превръщат в хит, а цели 20 години по-късно през 80-те стават популярни и в САЩ. Лека по лека приключения на смърфовете се пренасят на малкия и големия екран, като пълнометражните анимационни филми с тяхното участие са десетина.

У нас те станаха известни през 80-те години, когато по телевизията вървеше едноименния сериал. Смърфовете са вдъхновение за редица хитови песни. Продадени са огромни количества играчки с лика на любимите на децата забавни същества. Като цяло повече от 3000 продукта използват визията на смърфовете.

Сега сините герои са готови за поредните си екранни подвизи. В новия филм те попадат от селото си в огромния Ню Йорк, където се впускат в едно забавно приключение. Ще се опитат да избягат от Гаргамел, който е обсебен от мисълта да ги плени и да ги използва за собствените си зловещи цели. Ще успеят ли смърфовете да намерят пътя към дома, преди злият магьосник да ги пипне, предстои да видим.
Станете почитатели на Elitno.com във Facebook

Източник: КРОСС