„Хари Потър и Даровете на смъртта: Част 2“ постави рекорд за най-големи приходи от филм през първия ден от излизането му по кината в Северна Америка, предаде „Асошиейтид прес“. От компанията дистрибутор „Уорнър брос“ съобщиха, че последната лента с малкия магьосник е донесла вчера приходи в размер на 92,1 милиона долара. Това е с близо 20 милиона долара повече в сравнения с досегашния рекорд от 72,7 милиона долара, държан от излезлия преди две години филм „Здрач 2: Новолуние“.

„Хари Потър и Даровете на смъртта: Част 2“ все пак получава известно предимство от факта, че е в 3D формат и това оскъпява билетите за филма с няколко долара.

Последната лента за малкия магьосник подобри още един рекорд на втората част от вампирската сага „Здрач“ – за най-големи приходи през първата нощ след излизането си по екраните, съответно 43,5 милиона долара срещу около 30 милиона долара.

Прогнозите са, че „Хари Потър и Даровете на смъртта: Част 2“ ще подобри рекорда и за най-големи приходи през първия уикенд след появата на филм по кината в Северна Америка. Сегашното най-добро постижение в бокс-офис класацията – 158,4 милиона долара, принадлежи на „Черният рицар“.
Станете почитатели на Elitno.com във Facebook

Източник: ekipnews.com