През юни срещу официалния сайт на Lady Gaga за Великобритания е била извършена хакерска атака, потвърдиха издателите на американската поп звезда – Universal Music. При проникването в базата с потребителски данни на LadyGaga.co.uk са компрометирани електронните адреси и имената, с които феновете на Mother Monster са направили регистрациите си, но не и паролите им за достъп и каквато и да било информация от финансово естество, се казва в изявлението на Universal.

Отговорността за атаката е поета от организацията SwagSec, която осъществи подобни действия и срещу сайтовете на други артисти на компанията, в това число Ейми Уайнхаус и Джъстин Бийбър, като обвинява Lady Gaga в хомофобия. Universal е запознала със случая Информационния комисар на Великобритания, полицията и управителното тяло на Британската звукозаписна индустрия (BPI), а междувременно са взети допълнителни мерки за защита на личните данни на потребителите.

През юни 18-годишният хакер, откраднал и разпространил нелегално няколко неиздадени парчета на Lady Gaga и още няколко други артисти, бе изправен в съда и получи присъда от 18 месеца лишаване от свобода.

Миналата седмица пък YouTube свали за броени часове официалната страница на носителката на четири награди Грами за 2010 г. поради внесените от един и същи ищец основателни оплаквания за нарушаване на авторски права – казус, по който нито Universal, нито YouTube, нито въпросният ищец направиха официално изявление.

По същото време Lady Gaga изгуби титлата си на „Най-популярна изпълнителка“ във Facebook, преотстъпвайки я на Риана.
Станете почитатели на Elitno.com във Facebook

Източник: avtora.com