Близо месец след Балканските музикални награди една от най-големите звезди взели участие в грандиозното събитие – Есма Реджепова зарадва родната публика с уникален проект в тандем с популярния й български колега Джони. Песента се нарича “Mangipe” и е продуцирана от Diapason Records за територията на България. От днес видеото към нея може да бъде гледано в ефира на Фен ТВ.

Кралицата на ромската музика Есма Реджепова се нарежда сред най-успешните балкански изпълнители на всички времена. В годините е изнесла над 8000 концерта в повече от 30 държави. Два пъти е била номинирана за Нобелова награда за мир заради хуманитарната си дейност. Тя често е наричана „Майка Тереза на Балканите” заради своите 47 осиновени деца, всяко от които е получило висше музикално образование, благодарение на нея.

Джони пък е един от емблематичните попфолк изпълнители, който е в компания Diapason Records от самото й създаване. С продуцентите си той издава десетки успешни сингли и няколко албума. От няколко години той се живее и работи в чужбина и изнася успешни концерти из цяла Европа с най-големите звезди на ромската музика.

По време на общите им концертни изяви Есма и Джони решили да направят съвместен проект. Така се родила песента “Mangipe”. За видеото към дуетното парче двете ромски звезди решили да се доверят на Ненчо Кaсъмов и екипа му от Diapason Records. Снимките били осъществени на няколко различни терена в нашата столица София.

„Много съм щастлив, че Джони, който обичам и уважавам не само като мой артист, но и като приятел, избра мен за режисьор на видеото. За мен бе голяма чест да работя една толкова ярка балканска звезда като Есма Реджепова, която е не само феноменален изпълнител, но и изключителен човек.”, сподели господин Касъмов. „Надявам се, че това е само първият от много съвместни проекти, които ще осъществим заедно.”, допълни още той.
Станете почитатели на Elitno.com във Facebook

Източник: erogance.eu