Джъстин Тимбърлейк (Justin Timberlake) е новият собственик на MySpace – най-популярната социална мрежа в САЩ между 2006 и 2008 година, експлоатирана като платформа на развлекателната индустрия и най-вече на музикалните артисти от цял свят, чиито потребители бяха погълнати от Facebook – най-хитовата социална мрежа в света през последните три години, с над 600 000 000 активни акаунта.

По данни на Quantcast, броят уникални посещения в MySpace през месец май е спаднал на 19.7 млн. На 29 юни досегашният собственик на компанията – News Corp, е продал MySpace на Specific Media за сумата от $35 млн. За сравнение сумата, която заплаща NewsCorp, за да закупи MySpace през 2005 г., е $580 млн.

Часове след финализирането на сделката между Specific Media и NewsCorp, новият собственик на MySpace обяви, че съществен дял от акциите е станал притежание на Джъстин Тимбърлейк. Реализиралият се в киното мултиплатинен артист, носител на шест награди Грами, чийто последен студиен албум (FutureSex/LoveSounds) излезе през 2006 г., влезе в образа на един от основателите на Napster и първите инвеститори във Facebook в номинирания за 8 награди Оскар 2011 блокбъстър The Social Network.

Каква е визията му за развитието на MySpace предстои да бъде разяснено на планираната за предстоящите няколко седмици специална пресконференция, но според запознати със ситуацията, всички лицензи, сключени между NewsCorp и звукозаписните компании, ще останат в сила.

В първото изявление на Specific Media се посочва единствено, че имат амбицията да превърнат MySpace във „водеща дигитална дестинация за оригинални шоу програми, видео и музикално съдържание“.
Станете почитатели на Elitno.com във Facebook

Източник: avtora.com