Доста бурен скандал се развихри около последното парче на Деница – “Дъх на лято”. Певицата се погрижи да разпространи писмо до медиите, в което плюе по автора на песента си. Тя дори си е позволила да публикува фалшива скайп хронология, която няма нищо общо с реалността.

Композиторът Иван Деянов, по-известен като DJ Van Day, също пусна отворено писмо, в което се казва, че забранява на изпълнителката Деница да пее парчето “Дъх на лято”. Той държи всички права по него и това може да го докаже в съда, където смята да отиде, ако се наложи.

“Деница ме привлече с това, че е нещо ново и различно и някои хора я приемат. В крайна сметка реших да работя с нея, тъй като ми обеща разни неща в замяна. Аз пожелах да й направя парче, като разбира се, не говорихме за пари. Когато то беше факт, тя го взе и си направи вокалите и ми каза да й го смеся. Много добре стана парчето – спор няма. След което като всеки нормален човек и казах, че все пак ми е длъжна като приятел заради този подарък, а тя ми се обади по телефона и ми се развика: „Какво искаш, казвай бързо, пари нямам?“, споделя Иван Диянов в свое интервю по случая.

Причината Деница да си измива ръцете с DJ Van Day била, че нямала пари да си плати парчето. Той обаче не й е искал парите, а просто нормалната подкрепа, която всеки би дал на млад автор като него. Иван е пожелал просто и ясно само да представят проекта заедно и хората да научат повече за работата му, която хич не е малко.

Последният проект е авторството на ремикса към песента “Приятели” на Миро, като изпълнителят сам пожелал да повери направата в ръцете на младия композитор.
Станете почитатели на Elitno.com във Facebook