„Островът“ на Камен Калев се представи на 64-тото издание на кинофестивала в Кан с прожекция в зала „Theatre Croisette“ на 16-ти май, съобщиха от продукцията.

Премиерата протече повече от обещаващо при препълнена зала, бурни аплодисменти и с участието на голяма част от актьорския и продукционния екип на филма. Не само за гостите, но и за голяма част от присъстващия актьорски екип – Летисия Каста, Бойка Велкова, Туре Линдхардт, Иван и Андрей, Слав Танев, това беше първата прожекция на филма. Всеки беше нетърпелив да види финалното копие след всички довършителни работи в Швеция. Напрежението подсилиха и хилядите противоречия и въпросите, които филмът зададе след предпремиерните прожекции, предназначени за френските медии, кинокритици и дистрибутори.

От възхищение до тотален шок варират мненията на публиката и критиката. Дали заради жанровите особености от драма през трилър, та до комедия или заради темите, които филмът засяга, някой сравниха Калев с Дейвид Линч, други развълнувано коментираха перфектната игра на актьорите. Силен акцент беше поставен върху безупречната игра на Летисия Каста в ролята на Софи. Безспорно е мнението, че това е най-силната роля на актрисата в киното, а самата тя не скри желанието си да работи и за в бъдеще с нашия режисьор. Филмът впечатли критиците с визуалното си богатство операторски почерк. Сериозно впечатление направи и българската актриса Бойка Велкова с безспорния си талант и абстрактна роля, а Любен Дилов – син, както винаги разсмя публиката.

Очакваме премиерата на „Островът“ по българските кина през октомври.
Станете почитатели на Elitno.com във Facebook

Източник: vsekiden.com