Продуцентите на филма “TILT” организират специални прожекции в затворите. Това е съвместна инициатива на „Чучков Брадърс“ и Министерство на правосъдието в лицето на Главна дирекция изпълнение на наказанията. Според Иванка Василева, началник сектор СДВР при затвора в град София, това не се е случвало през последните 20 години.

Затворниците сами са работили и са сковали импровизиран киноекран. Общо броя на прожекциите ще бъдат 7. Само в Централния софийски затвор филмът ще бъде гледан от около 500 души. Единствено затворниците с доживотни присъди ще трябва да го гледат на телевизор, защото те не могат да бъдат изкарвани поради съображения за сигурност.

„Идеята беше да достигнем до тези хора, които няма как да гледат филма по друг начин и се надяваме той да бъде приятно изживяване за тях,“ каза режисьорът на “TILT” Виктор Чучков-син.

„Коментарите на зрителите са показателни – те разказват за своите преживявания, идентифицират се с героите, споделят за несправедливостите на съдбата. А филмът всъщност дава и искрица надежда, произтичаща от избора на героя, че справедливостта все пак е ценна,“ допълва Иванка Василева.
Станете почитатели на Elitno.com във Facebook

Източник: vsekiden.com