Шоуто The Voice Of…, пожънало огромен успех в Европа и САЩ, ще бъде реализирано в нашата страна с името „Гласът на България” и ще се опита да намери най-талантливия певец в ефира на bTV.

Зрителите ще станат свидетели на изключително позитивно и професионално състезание между истински певчески таланти. До участие ще бъдат допуснати само добри изпълнители, като гласът на кандидатите е единственият критерий. Външният вид и поведението на кандидатите ще останат скрити за журито в първия етап от прослушванията като ще се проведе т.нар. кастинг „на сляпо”.

Само качествени изпълнения ще бъдат допуснати до телевизионния кастинг на „Гласът на България” (The Voice Of…), като кандидатите с фалшиви, комични, нелепи или търсещи бърза и лесна слава изпълнения няма да бъдат излъчени по телевизия bTV.

The Voice Of… е най-новият формат на Talpa Media, основана от световноизвестния продуцент Джон де Мол. Първият сезон на шоуто в Холандия през 2010-2011 г. постига невероятен успех, като увеличава почти трикратно пазарния дял на телевизия RTL4 до 46,6%. Форматът предизвиква фурор и в САЩ, където се излъчва в момента, като NBC изпреварва всички свои конкуренти през април. Скоро ще започне и в Украйна.

Правилата на „Гласът на България“ (The Voice Of…) накратко:

Шоуто ще покани четирима треньори, от различни популярни музикални жанрове – поп, рок, поп-фолк …. всички те ще преслушват участници, без да ги виждат. Когато даден треньор хареса гласа на даден участник, той натиска бутона пред себе си и така избира този човек за своя отбор. Защо треньори? Защото треньорите в „Гласът на България“ (The Voice Of…) са най-известните музиканти на страната. Те няма да съдят и критикуват участниците, няма да ги унижават. Треньорите ще помагат на участниците да стигнат до победата!

Във втория кръг започват музикалните двубои, които ще се състоят във всеки един отбор. Двама участници от един и същ отбор се изправят един срещу друг и се надпяват. Целта е най-добрите от отделните отбори да останат до края на шоуто.

В третия етап пресетите участници от различните отбори се надпяват на сцената и зрителите избират победителя – „Гласът на България“ (The Voice Of…)! Кой ли треньор ще успее да избере и подготви новата звезда на страната?

Продуцент на предаването е bTV, изпълнителен продуцент е „Седем осми”.
Станете почитатели на Elitno.com във Facebook