Един наистина дългоочакван концерт се случи най-после у нас. Roxette дойдоха и пяха на стадион “Герена” снощи, а с тях глас извиха и 20 хиляди български фенове.

“Беше страхотно. Те просто демонстрираха класически old school rock, върнаха ме в 1992 година, такова ми беше усещането”, разказа пред “Всеки ден” един от заклетите фенове на дуета Траян Вълчанов. Това, което не му е харесало в организацията, е, че след подгряването на Нора публиката е седяла час и половина и е гледала екрани, на които са се въртели две реклами на известни марки бира и нищо повече.

“След това заваля дъждът, но нямаше дъждобрани. Феновете обаче не се отказаха, сложиха пластмасовите столове над главите си и така гледаха. Почти никой не си тръгна до последно, много верни и лоялни фенове се бяхме събрали. След като дъждът спря, се качихме върху същите тези столове и така изкарахме два часа, беше наистина впечатляващо”, спомня си той незабравимата вечер, докарала на него и останалите леки настинки. “Нищо, струваше си”, смее се Траян.

Сред акцентите в концерта са били краткият инструментал на “Хубава си моя горо” в рок вариант с леки импровизации и няколкото тотални хита, които са върнали феновете в златните години на Roxette, а именно 90-те.

“Просто излязоха облечени в кожени панталони, тактуваха си, свиреха и пееха и ние с тях. Направи ми впечатление, че беше пълно с бременни жени – явно тази музика добре им влияе”, продължава Траян и допълни: “Мисля, че Roxette не очакваха такова посрещане и на тях също им хареса концертът. Пяха два часа, имаше бисове, но разбира се завършиха с “Listen to your heart” – беше приятно и носталгично”.
Станете почитатели на Elitno.com във Facebook

Източник: vsekiden.com