Пълнометражният игрален филм, с който Анджелина Джоли (Angelina Jolie) дебютира като кино режисьор, е озаглавен In the Land of Blood and Honey и ще излезе по екраните на 23 декември 2011 г., обявиха продуцентите на лентата, която предизвика противоречиви реакции още на старта на снимките.

In the Land of Blood and Honey е обвързан събитийно с босненската война, но е универсален като внушение, се казва в изявлението на Джоли. Освен режисьор на филма, 36-годишната актриса, отличена с Оскар за ролята си в Girl, Interrupted, е и нейн сценарист, описвайки я като любовна история между сърбин и босненка в навечерието на войната между двете балкански държави през 90-те години на миналия век, отнела живота на над 100 000 души.

Актьорският състав на филма е сърбо-хърватски, с Zana Marjanovic (Snow), Goran Kostic, и Rade Serbedzija (Snatch) в главните роли, а първите кадри от него бяха заснети в Сараево.

Скоро след това местните власти издадоха забрана за реализирането на продукция в Босна поради негативните реакции на организацията на жените, станали жертва на насилие по време на войната. В резултат на това вместо там, част от сцените са заснето в Унгария. Филмът е озвучен и на английски, и на сърбо-хърватски език.
Станете почитатели на Elitno.com във Facebook

Източник: avtora.com