Вече са ясни първите 10 финалисти на “Евровизия”. 19 държави спориха за местата на финала в Дюселдорф, но напред продължиха изпълнителите от Сърбия, Русия, Швейцария, Грузия, Финландия, Исландия, Унгария, Литва, Азербайджан и Гърция.

За финала, съгласно регламента на конкурса, автоматично се класират Франция, Испания, Италия, Великобритания и Германия. От първия полуфинал отпаднаха представителите на Полша, Норвегия, Албания, Армения, Турция, Малта, Сан Марино, Хърватия и Португалия.

Българската участничка Поли Генова ще се бори за място на финала на 12 май във втория полуфинал на „Евровизия“. Водещи на двата полуфинала са немските телевизионни лица Анке Енгелке, Щефан Рааб и Юдит Ракерс.

Германия е домакин на „Евровизия” за първи път след падането на Берлинската стена, а Дюселдорф беше избран за провеждане на събитието в конкуренция с още три града – Берлин, Хамбург и Хановер.

Залата, в която ще се състои конкурса, е с капацитет над 54 000 зрители, но заради спецификата на построената сцена, шоуто ще могат да гледат на живо около 24 000 души. Минимум 100 милиона ще го наблюдават пред малкия екран.
Станете почитатели на Elitno.com във Facebook

Източник: vsekiden.com