Комикс адаптацията „Тор“ властва за втора поредна седмица в северноамериканския боксофис, а комедията за похотливи жени „Шаферки“ надмина всички очаквания, настанявайки се на второто място по приходи, съобщи Ройтерс.

Според студийните оценки след последния уикенд комикс творбата в 3D на „Марвъл“, описваща земните приключения на бога на гръмотевиците Тор, е прибрала 34,5 милиона долара от билети. Шаферките пък измъкнаха 24,4 милиона и са „голямата новина“ в листата на печелившите. Очакванията на „Юнивърсъл пикчърс“ бяха, че филмът, който е с бюджет от 32 милиона долара, ще стартира с приход към 10 милиона по-нисък от реално постигнатия.

Екшънът „Бързи 5“, пета серия от поредицата „Бързи и яростни“, се прожектира за трета седмица и се представя все още добре – трето място с 19,5 милиона от билети. Четвърти е екшън-хорърът „Прийст“ („Проповедник“), който тръгна с разочароващите 14,5 милиона.

Пета е 3D-анимацията „Рио“, която постигна в САЩ и Канада 8 милиона долара приход, който е спаднал от предишната седмица само с 6%.

„Тор“ тръгна по кината преди две седмици. Звездата в него е относително неизвестният Крис Хемсуърт, а извън САЩ филмът направи още 27 милиона долара приходи. Той не е толкова успешен, колкото предишната комикс адаптация на „Марвъл“, „Железният човек 2“, но това бе очаквано, тъй като във втория филм участва звездата от първа величина в момента Робърт Дауни Джуниър.
Станете почитатели на Elitno.com във Facebook

Източник: ekipnews.com