На 22 август с концерт в чешката столица ще стартира мащабното европейско турне на Джордж Майкъл (George Michael) Symphonica: The Orchestral Tour, което ще включва 47 дати, над една четвърт от които – в Обединеното кралство. Както подсказва името на турнето, концертите на 47-годишния музикант ще бъдат симфонични, подобно на тези от Simphonicity Tour 2011 на Sting.

Освен „внимателно подбрана селекция от негови песни“ обаче, концертния сетлист на Майкъл ще включва и „някои от най-любимите му парчета на други артисти“, казва се в анонса на организаторите на турнето. Symphonica: The Orchestral Tour е донякъде изненадващо завръщане под светлината на прожекторите за бившия фронтмен на Wham, тъй като през 2008 г. на финала на своето световно турне 25 Live, продължило близо две години, той обяви, че не смята да концертира повече.

Междувременно неколкократно се забърка в неприятности със закона и през миналата година дори излежа краткосрочна присъда за употреба на канабис, под чието въздействие катастрофира със своя Range Rover. Самият Майкъл заяви, че е заслужавал да влезе в затвора и би искал да е по-добър модел за подражание. Един от концертите от предстоящото турне – на 6 ноември 2011 г. в Royal Opera House, ще бъде благотворителен, а всички средства от него ще бъдат дарени на фондацията за борба със СПИН на покойната Елизабет Тейлър.
Станете почитатели на Elitno.com във Facebook

Източник: avtora.com