Деси Тенекеджиева заминава за Брюксел, в ролята си на посланик на добра воля на Youth for Human Rights International – YHRI (Младежи в подкрепа на човешките права). На 4-ти юни, по случай учредения от ООН Международен ден на децата жертви на агресията, известната актриса и певица ще изнесе концерт на престижна сцена в центъра на столицата на обединена Европа.

Концертът на Деси Тенекеджиева е част от турнето за представяне на първия и официално издаден албум „Crazy Butterfly”. За разлика от концертните изяви и участия на повечето ни артисти и певци в странство, събитието не е организирано от представители на българската ни диаспора, а от YHRI – голяма интернационална неправителствена организация, основана през 2001 г. от д-р Мария Шатълуърт, чиято основна цел е да запознае младежите с Правата на човека. Световноизвестните звезди Том Круз и Джон Траволта от години подкрепят мисията и целите на организацията.

Чилаут, поп, хаус, лаундж, джаз са в основата на проекта „Crazy Butterfly”, който едновременно е акустичен, но и със силно изразен съвременен електронен саунд. Повечето песни са на английски език. Музикалните спецове, а и публиката определят „Crazy Butterfly” като впечатляващо сериозен продукт, който респектира с висока класа и перфектен звук. Не случайно няколко големи международни лейбъла, сред които и Wаrner – Италия проявяват подчертан интерес към него. За това освен в България, Деси Тенекеджиева и музикантите, с които работи ще представят албума с големи концерти в Европа – първият от тях е този в Брюксел.

„Crazy Butterfly” беше официално издаден в края на миналата година, като само за месец първоначалният тираж се изчерпа и в момента на музикалния пазар е втория тираж.
Станете почитатели на Elitno.com във Facebook