След сериозния бум на български филми в последните месеци и надеждата за добро представяне на Камен Калев с „Островът“ в Кан, още една добра новина за родното кино долетя от Белгия. Новото заглавие на режисьора Драгомир Шолев „Подслон“ бе прожектирано едновременно в четири европейски града – Милано, Мадрид, Брюксел и Люксембург.

Поводът – филмът бе избран за честването на Деня на Европа в рамките на инициативата на Европейската комисия Eurocine 27.

Лентата, която се съсредоточава върху израстването и бунта на средностатистическо българско момче срещу обществените норми и порядки, впечатлява със завръщането на звездата на родното кино от 80-те – Янина Кашева.

Партнират й имена като Цветан Даскалов, младокът Калоян Сирийски, Силвия Герина и Ирена Христоскова, а сценарият е дело на Разван Радулеску и Мелиса де Рааф, подпомогнати от самия Драгомир Шолев.

Режисьорският му дебют вече имаше и своя голям триумф пред родна публика – „Подслон“ спечели Голямата награда на последното издание на София Филм Фест. За мнозинството киномани обаче лентата ще е достъпна от 10 юни, когато официално тръгва по родните киносалони.
Станете почитатели на Elitno.com във Facebook

Източник: avtora.com