Броени часове след откриването на фестивала в Кан, медиите на Лазурния бряг все още продължават да разискват темата със скандалния филм „Незаконно убийство“(Unlawful Killing), който ще бъде представен в надпреварата. Документалната лента е дело на режисьора Кийт Алън (Keith Allen) и се съсредоточава върху тезата, че разследването на гибелта на принцеса Даяна (Princess Diana) е било умишлено потушено.

Тя е финансирана със средства на милиардера Мохамед ал Файед, чийто син – Доди също загина по време на катастрофата в Париж през 1997 г.

Шумът, който се вдигна около лентата във Великобритания и Франция обаче е не толкова заради сюжета на филма, колкото заради факта, че в него е включен кадър, показващ загиналата принцеса сред останките на автомобила.

Въпреки обясненията на екипа, че снимката им е предоставена от италианско списание и може да бъде открита в интернет, на Острова веднага се разрази бурен скандал с обвинения, че лентата само ще „отвори ненужна рана“ и то толкова скоро след сватбата на принц Уилям.

„Глухи“ за апелите обаче, Кийт Алън и продуцентите му коментираха, че нямат никакво намерение да се откажат от евентуалния показ на „Незаконно убийство“ в Кан.
Станете почитатели на Elitno.com във Facebook

Източник: avtora.com