Поли Генова не успя да класира България за финала на Евровизия 2011 в Дюселдорф, Германия. Песента й „На инат” не успя да прескочи полуфинала и да продължи напред в конкурса.

Ефектната визия на Поли Генова, поведението и на сцена и професионалното изпълнение на песента „На инат” не бяха достатъчни да се класира за финала на Евровизия тази година. Поли Генова сбъдна своята мечта за участие в състезанието. Малко след като отпадна в директна връзка от Германия сподели пред БНТ1, че няма за какво да съжалява и плака най- вече от радост. Представянето й в Дюселдорф беше едно от най-качествените, които сме имали досега.

„Вие не можете да си представите какво е усещането да си на такава сцена. Да знаеш, че представяш осем милиона души и да бъдеш с тях в този момент. Пожелавам на всеки български артист да изживее това. Уникално е! Не може да се сравни с нищо, което си изпитвал досега. Артистът в мен се промени. Благодаря от сърце за това, което сте направили за нас. Наистина сме страшно щастливи, че бяхме тук”, призна нашата певица.
Тя пожела на следващите изпълнители от страната ни най-вече кураж и смелост.

19 държави участваха във втория полуфинал на Евровизия, 10 от тях останаха в състезанието. Това са Естония, Румъния, Молдова, Ирландия, Босна и Херцеговина, Дания, Австрия, Украйна, Словения и Швеция. Те бяха избрани за финалисти чрез зрителско телефонно гласуване и вот на международно жури от музиканти.

Финалът на Евровизия 2011 е в Дюселдорф на 14 май.
Станете почитатели на Elitno.com във Facebook