Вече е известен симфоничният оркестър, който ще има удоволствието да застане на една сцена със Стинг на стадион „Георги Аспарухов”, на 7 юни тази година. Това ще са изключителните професионалисти от Националния филхармоничен оркестър, които най-вероятно ще придружат звездата и по време на концерта му в Румъния.

Софийската филхармония е най-големият и най-стар симфоничен оркестър у нас. През дългогодишната си творческа кариера, филхармонията работи с някои от най-изтъкнатите имена на световната класическа музикална сцена, а в състава й влизат едни от най-изявените български музиканти. Репертоарът й обхваща творби от цялата световна музикална история до най-съвременните произведения. Националният филхармоничен оркестър е високо ценен от гостуващите у нас по покана на София Мюзик Ентерпрайсис звезди на световната рок и поп сцена.

На 7 юни, на стадион „Георги Аспарухов” пред Софийската филхармония ще застане младата американка Сара Хикс, която придружава Стинг на част от концертите от Symphonicity Tour 2011. Сара Хикс е от новото поколение млади диригенти, които развиват с лекота многообразието на музикалната си кариера, като смело отварят врати на новаторския творчески подход в класическата музика.
Станете почитатели на Elitno.com във Facebook

Източник: podtepeto.com