Сценаристът на култовите ленти Basic Instinct, Sliver, Showgirls и Flashdance, Джо Естерхаз (Joe Eszterhas), чиято кариера залезе след появата на комедията An Alan Smithee Film: Burn Hollywood Burn през 1997 г., се завръща с нов скрипт в жанра на еротичния трилър, който се асоциира преди всичко с неговото име.

Озаглавен Lust, филмът ще бъде продуциран от Скот Стайндорф (Scott Steindorff) през неговата компания Stone Village Productions, който е осигурил независимо финансиране в размер на $30 млн. Естерхаз и Стайндорд се надяват да съберат актьорския състав и привлекат режисьор на продукцията на предстоящия филмов фестивал в Кан.

Сюжетната фабула в Lust е изградена около извънбрачната афера на привлекателна 30-годишна омъжена жена с двайсет и няколко годишен мъж по време на бизнес пътуване в Лос Анджелис. Въпросният се изживява като плейбой и е обект на чувства от страна на своя асистент – руснак, чиято ревност го подтиква да заснеме интимните преживявания на двамата с цел да компрометира невярната съпруга пред заможния й мъж. Както може да се очаква от филм на Естерхаз, лентата ще изобилства от еротични сцени, а сюжетът й ще се разгърне в напрегнат трилър с много неизвестни и обрати.

Джо Естерхаз е родом от Унгария и започва писателската си кариера като репортер за Rolling Stone. Напускайки Холивуд в края на 90-те, той се фокусира върху семейството си и написва няколко романа. Името на Стайндорф се свързва с лентите The Human Stain и издадения преди няколко седмици The Lincoln Lawyer с Матю Маконахи и Мариса Томей, както и с телевизионната поредица Las Vegas.
Станете почитатели на Elitno.com във Facebook

Източник: avtora.com