Британската монархия огласи списъка на гостите потвърдили присъствието си на сватбата на принц Уилям и Кейт Мидълтън на 29 април в Лондон. Британският певец и композитор Елтън Джон, който изпя „Като свещ на вятъра“ на погребението през 1977 г. на лейди Даяна, майката на принц Уилям, ще бъде придружен от съпруга си Дейвид Фърниш.

Режисьорът Гай Ричи, бивш съпруг на певицата Мадона, и актьорът Роуън Аткинсън, които са близки приятели на младоженците, също ще са на сватбата. Спортният свят ще е представен по-специално от Дейвид Бекъм, който заедно с принц Уилям защищаваше кандидатурата на Великобритания за световната купа по футбол през 2018 г. Ще го придружава съпругата му Виктория Бекъм, която очаква четвърто дете. От политическите среди се открояват имената на премиера Дейвид Камерън, както и Ник Клег. И докато Тони Блеър и Гордън Браун не са сред поканени, на събитието ще присъства друг бивш премиер , но член на консерваторите-Джон Мейджър.

Петдесетина членове на чужди кралски фамилии са потвърдили присъствието си. Сред тях е принцът на Монако Албер и бъдещата му съпруга Шарлен Уитсток, испанската кралица София и престолонаследникът на Бахрейн Салман бен Хамад ал Халифа. Принц Уилям и Кейт Мидълтън, които ще са заобиколени от семействата си, са поканили ветерани и представители на асоциации, подкрепяни от младоженеца. Всички посланици в Лондон на страните, с които „Великобритания има дипломатически отношения“ са сред поканените. Сватбата на принц Уилям и Кейт Мидълтън е главното събитие на британското кралско семейство след смъртта през 1997 г. на принцеса Даяна при автомобилна катастрофа в Париж. Според британското правителство два милиарда телевизионни зрители от цял свят ще проследят церемонията.
Станете почитатели на Elitno.com във Facebook

Източник: ekipnews.com